Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بازتاب انتشار تصویر رهبر انقلاب در کنار سید حسن نصرالله و قاسم سلیمانی»، «حادثه قطار زاهدان و فداکاران روستای «شورو» » و «پایان فصل میانجیگری؛ چرا همه کشورهایی که میان ایران و آمریکا وساطت کردند شکست خوردند؟» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول ۲۴ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی منتشر شده در طول شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و با عنوان «برجسته های تارنماها» منعکس کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش وبسایت خبری تحلیلی «تابناک»؛ چندی پیش، وب سایت رسمی رهبر انقلاب، تصویری از ایشان در کنار سیدحسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان و قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران منتشر کرد؛ تصویری که اکنون بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های غربی و همچنین رسانه‌های سعودی و اسرائیلی داشته است.

امروز رسانه های عربی از جمله العربیه و همچنین رسانه های اسرائیلی همچون نشریه تایمز اسرائیل به موضوع انتشار تصویر چندی پیش در رسانه رسمی آنلاین رهبری انقلاب پرداختند. هر دو این نشریات با انتشار گزارشی از خبرگزاری فرانسه مربوط به این تصویر، سعی در رمزگشایی از این تصویر و پیام آن برای اسرائیل داشته اند.

خبرگزاری فرانسه در گزارش خود درباره این تصویر بیان کرده است: ایران عکسی که «هرگز قبلاً دیده نشده» از رهبر آیت الله علی خامنه ای در کنار حسن نصرالله رهبر حزب الله لبنان منتشر کرده است.

این خبرگزاری با اشاره به حضور قاسم سلیمانی در این تصویر نوشته: «این سه نفر در جلوی صحنه ای ایستاده اند که به نظر می رسد، دری پوشیده شده با پرده است و با قفسه های پر از کتاب احاطه شده؛ دکوراسیونی که ظاهرا مربوط به دفتر آیت الله خامنه ای در تهران است.» به گفته خبرگزاری فرانسه، «قبل از جنگ سال ۲۰۰۶ بین اسرائیل و لبنان، نصرالله غالباً و علنی از پایتخت ایران بازدید می کرد، اما از آن زمان تا کنون حضور علنی وی در مکان های عمومی محدود شده است.»

این عکس که نخستین بار در روز چهارشنبه منتشر شده و هنوز هم بر روی وب سایت مذکور در دسترس است، در سایر رسانه های ایران بازتاب اندکی داشته است. این عکس قرار است تصویر پشت جلد نخستین شماره از یک مجله جدید به نام «مسیر» باشد که به زودی توسط وب سایت مقام معظم رهبری منتشر خواهد شد و به گفته این وب سایت، این شماره شامل یک «مصاحبه پنج ساعته» با سید حسن نصرالله است.

توضیح تصویر بیان کرده که این عکس پیش از این هرگز منتشر و دیده نشده است؛ اما زمان و مکان دقیق تصویر را بیان نکرده. همچنین بیان شده که در مجله مسیر، قرار است تصاویر مربوط به این دیدار و ملاقات بین سید حسن نصرالله و رهبر انقلاب در نخستین شماره منتشر شود. نیز چندین تصویر مربوط به ملاقات نصرالله با مقامات و شخصیت های دفتر مقام معظم رهبری در وب سایت ایشان منتشر شده که هیچ یک زمان دقیق این تصاویر را بیان نکرده است.

این تصویر بازتاب تقریبا جدی در رسانه های خارجی داشته و صرف نظر از خبرگزاری فرانسه که امروز گزارشی در خصوص آن منتشر کرده است، رسانه های عربی و اسرائیلی نیز به آن پرداخته اند. همچنین دیلی استار چاپ لبنان، یاهو نیوز، المصدر، و برخی رسانه های ترک زبان نیز به بازتاب انتشار این تصویر در رسانه رسمی رهبر انقلاب پرداخته اند.

حادثه قطار زاهدان و فداکاران روستای «شورو»

وب سایت خبری عصر ایران در این گزارش آورده است: بعد از ظهر یکی از روزهای پاییز است. خورشید در آسمان می‌درخشد و نور و گرما به کوه‌ها و دشت‌های خشک و تفتیدۀ بلوچستان هدیه می‌کند. مردم روستای شورو دارند برای ادای نماز عصر آماده می‌شوند. روستا نزدیک راه‌آهن است و تماشای قطار و دست تکان دادن برای مسافران سرگرمی اصلی پسربچه‌های روستا است. آنها در این بعد از ظهر پاییزی هم مثل همیشه سرگرم تماشای قطاری هستند که از کنار روستای‌شان می‌گذرد.

ناگهان صدای مهیبی مردم روستا را متوجه خود می‌کند. قطار در مقابل چشمان همه تکانی می‌خورد و در میان گردوغبار غلیظی گم می‌شود. پسربچه‌های هراسان روستا اولین کسانی هستند که به طرف قطار می‌دوند. مردان روستا هم سراسیمه با پای پیاده یا سوار بر موتورسیکلت‌ و ماشین‌ به طرف قطار حرکت می‌کنند. طلاب و استادان مدرسۀ دینی عبدالله‌بن مسعودِ شورو هم در میان مردم هستند. صحنۀ عجیبی است؛ چند واگن قطار درست در محدوده‌ای که قطار برای همه ساکنان دهستان شورو قابل دید است؛ از ریل خارج شده و صدای آه و نالۀ مسافران همه‌جا را پر کرده است. مردم روستای شورو خیلی زود خود را به قطار واژگون شده می‌رسانند و عملیات نجات، انتقال و پرستاری خیلی سریع آغاز می‌شود.

علمای جوان و آنان که ریش‌سفید و سردوگرم چشیدۀ روزگارند، با خونسردی پس از گوشزد کردن نکته‌های لازم به جوان‌ترها دست به کار می‌شوند. کار امداد و نجات آنقدر منظم است که انگار مردم شورو چند دورۀ مدیریت بحران دیده‌اند. بزرگ‌ترها جوان‌ها را به دسته‌هایی تقسیم می‌کنند و هر دسته به سمت یکی از واگن‌ها می‌رود. با احتیاط کامل مصدومان حادثه را از واگن‌ها خارج می‌کنند و آنان که با ماشین آمده‌ بودند بی‌معطلی مصدومان را به بیمارستان‌های زاهدان منتقل می‌کنند. رانندۀ مدرسۀ دینی عبدالله‌بن مسعود رضی‌الله‌عنه ناگهان چشمش به نوزادی می‌افتد که گوشه‌ای بیهوش افتاده. سراسیمه به طرف نوزاد می‌دود، آرام او را در بغل می‌گیرد و با ماشین مدرسه به سرعت راهی زاهدان می‌شود.

پسربچه‌های دهستان شورو هم بیکار ننشسته‌اند. آنها خطر می‌کنند و از زیر واگن‌های واژگون شده وارد واگن‌ها می‌شوند و به بزرگ‌ترها خبر می‌دهند که آیا مصدومی آنجا هست یا نه.  برخی از مصدومان از درد به خود می‌پیچند و ناله می‌کنند و برخی از جوانان بلوچ که تحمل صدای ناله‌های هموطنان خود را ندارند، بی‌صدا گریه می‌کنند و با چشمانی اشکبار به کار امدادرسانی ادامه می‌دهند.

خورشید دارد پشت کوه‌های سر به فلک کشیدۀ بلوچستان فرومی‌رود. نیروهای امدادی از زاهدان و دهستان‌های اطراف خود را به محل حادثه رسانده‌اند و حالا دیگر به کسی اجازۀ انتقال مصدومان را با ماشین‌های شخصی نمی‌دهند. مردم دهستان شورو همچنان هموطنان حادثه‌دیدۀ خود را تنها نگذاشته‌اند و هرکسی به نوعی به آنان کمک می‌کند. چند نفر گوشی‌های موبایل خود را در اختیار حادثه‌دیدگان گذاشته‌اند تا آنان خانواده‌های نگران خود را از نگرانی در بیاورند و بقیه وسائل شخصی مسافران را که در اطراف پراکنده‌اند، جمع می‌کنند و به مأموران انتظامی حاضر در صحنه تحویل می‌دهند. مردم شورو حتی از دادن کفش و لباس خود به مسافران حادثه دیده دریغ نمی‌کنند.


چند روز از حادثۀ دردناک واژگونی قطار زاهدان ـ تهران می‌گذرد. حالا نوبت به خانواده‌های مهربان حادثه‌دیدگان رسیده تا از هموطنان خود در شورو تشکر کنند. همان تلفن‌هایی که روز حادثه خبر سلامتی مسافران را به خانواده‌های نگران رسانده‌اند، این روزها دائم زنگ می‌خورند. تهرانی‌ها با اصرار از هموطنان بلوچ خود دعوت می‌کنند که سری به تهران بزنند تا آنها بتوانند قدری از خوبی‌هایشان را جبران کنند. آنانی که این طرف خط هستند ساده و بی‌ریا تشکر می‌کنند. روزگار اجازۀ چنین سفری را به آنان نمی‌دهد. باید سخت کار کنند و زندگی‌شان را بچرخانند. آنان وقت سفر ندارند.

پایان فصل میانجیگری؛ چرا همه کشورهایی که میان ایران و آمریکا وساطت کردند شکست خوردند؟

تارنمای خبری فرارو در این گزارش آورده است: رایزنی‌های محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در نیویورک به پایان رسید. وی شنبه شب، این شهر را به مقصد ایران ترک کرد. ظریف و حسن روحانی برای شرکت در هفتاد و چهارمین نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل راهی نیویورک شده بودند. جایی که انتظار می‌رفت با وساطت اروپایی‌ها، راه حلی برای تنش‌های فزاینده میان ایران و آمریکا پیدا شود. اما در نهایت، نشست نیویورک هم بدون هیچ نتیجه‌ای به پایان رسید تا بار دیگر، تنش‌زدایی میان تهران و واشنگتن به فرصت دیگری موکول شود. سران اروپا، خصوصا فرانسه، اصرار کردند روحانی در نیویورک با دونالد ترامپ دیدار کند. آن‌ها حضور همزمان روسای جمهور ایران و آمریکا در سازمان ملل را «فرصتی» دانستند که روحانی و ترامپ باید آن را برای آغاز گفتگوها، غنمیت بشمارند. اما اوضاع بر وفق مراد اروپایی‌ها پیش نرفت.


پایان فصل میانجیگری

به طور کلی اهداف وساطت تمام این کشورها را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. گروه اول، کشورهایی بودند که برای جلوگیری از جنگ وساطت کردند. کشورهای عربی، عمدتا جزو این گروه بودند. مشکل اصلی گروه اول این بود که برای دفع چیزی وساطت می‌کرد که از اساس جزو برنامه‌های ایران و آمریکا نبود. ایران و آمریکا، هر کدام بنا به دلایل خاص خود، هیچگاه قصد جنگ تمام عیار با یگدیگر نداشتند؛ حتی در دوره‌هایی که جنگ بسیار نزدیک به نظر می‌رسید.


گروه دوم نیز شامل کشورهایی مانند ژاپن، فرانسه و تا حدودی آلمان بود که نه برای دفع جنگ، بلکه عمدتا برای گشودن باب مذاکرات میان ایران و آمریکا وساطت کردند. آبه شینزو پس از مدت‌ها هماهنگی با ایران و آمریکا، در اواسط ماه ژوئن به تهران سفر و با مقامات بلندپایه ایران دیدار کرد. این نخستین بار پس از انقلاب اسلامی بود که یک نخست وزیر ژاپن به ایران سفر می‌کرد. آبه از جانب ترامپ پیامی برای رهبر معظم انقلاب آورد، اما رهبری از پذیرش پیام دونالد ترامپ خودداری کردند.


فرانسه، به مراتب از ژاپن تلاش‌های بیشتری انجام داد. ماکرون، چندین بار مقامات ارشد فرانسه را به ایران و آمریکا فرستاد و خودش چندین بار با روسای جمهور ایران تلفنی گفتگو کرد. تلاش‌های ماکرون در نشست سران گروه هفت در گردشگاه بیاریتس فرانسه به اوج رسید؛ زمانی که ماکرون در اقدامی غیرمنتظره، ظریف را به محل حضور ترامپ در جنوب فرانسه دعوت کرد. در پایان این نشست، ماکرون درباره دیدار روحانی و ترامپ در «هفته‌های آینده» ابراز امیدواری کرد. واضح بود که ماکرون روی نشست مجمع عمومی در نیویورک حساب کرده بود.


اما با وجود اصرار اروپایی‌ها، دیداری اتفاق نیفتاد. دلیل این شکست، در وساطت ماکرون نهفته است. کشورهایی مانند فرانسه، ژاپن و آلمان وساطت خود را به انتقال پیام میان ایران و آمریکا محدود کردند. این کشورها، به هیچ وجه حاضر نبودند برای کاهش تنش‌ها میان ایران و آمریکا، هزینه‌ای متحمل شوند. ژاپن مشتری نفت ایران بود، اما تحت فشار آمریکا، واردات نفت از ایران را متوقف کرد. آلمان و فرانسه، هر دو عضو برجام هستند و در ظاهر به اجرای آن متعهد هستند، اما هرگز در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران مقاومتی نکردند. بنابراین، مشکل گروه دوم این بود که حاضر نبودند هزینه‌ای بپردازند.


اما سوای مشکلات واسطه‌ها، ظاهرا ایران و آمریکا نیز شرایط را برای میانجیگری مناسب نمی‌بینند. در اوج تلاش‌های ماکرون، ترامپ حداقل دو بار وساطت او را زیر سوال برد. رئیس‌جمهور آمریکا چند بار تصریح کرد ماکرون از جانب آمریکا صحبت نمی‌کند. در جریان نشست اخیر نیویورک نیز، در حالی که ماکرون بین مقامات ایران و آمریکا رفت و آمد می‌کرد، ترامپ اعلام کرد: «ما به واسطه نیاز نداریم. او (ماکرون) دوست من است، اما ما دنبال هیچ واسطه‌ای نیستیم. آن‌ها می‌دانند به چه کسی زنگ بزنند.»


با پایان نشست نیویورک، فصل دیگری از میانجیگری‌ها به پایان رسید. فعلا در کوتاه مدت، چشم انداز موفقیت وساطت‌ها تیره و تار است. هر چند که تلاش‌ها در این زمینه هنوز ادامه دارد. در هفته جاری عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق، بار دیگر به تهران سفر می‌کند. چهارشنبه هفته گذشته او به عربستان رفت. منابع عراقی می‌گویند عبدالمهدی راهکاری برای کاهش تنش‌ها میان ایران و عربستان دارد. هفته گذشته این راهکار را به عربستان برد و این هفته همین راهکار را به تهران می‌آورد. جزئیات طرح عبدالمهدی هنوز معلوم نیست. باید دید آیا عبدالمهدی می‌تواند در کاری که دیگران موفق نشدند به نتایج مثبتی برسد یا اینکه او هم مانند دیگران به جایی نخواهد رسید.

حذف ۴ صفر از پول ملی «تورم» روانی را کم می‌کند

وبگاه خبری خبرآنلاین در گفت و گو با غلامرضا تاج گردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به تحلیل از هزینه و فایده حذف ۴ صفر از پول ملی پرداخته و آورده است: با تصمیم هیات دولت، روند حذف ۴ صفر از پول ملی کلید خورد. این تصمیم به نظر می‌رسد از تورمی نشات می‌گیرد که نیم‌قرن است اقتصاد ایران درگیر آن است؛ به‌طوری که اسکناس‌های رایج با وجود بزرگی‌شان و حتی تبدیل غیررسمی ریال به تومان، در برابر تورم انباشته، کارایی خود را از دست داده‌اند. این لایحه پس از ارائه از سوی بانک‌مرکزی و تصویب دولت، دو خوان دیگر نیز در پیش دارد: مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان. اگر لایحه مذکور دو مرحله باقی‌مانده را نیز طی کند، ۱۰ هزار ریال فعلی (هزار تومانی) تبدیل به یک تومان خواهد شد تا هم ۴ صفر از پول ملی حذف شود و هم تومان بر تخت ریال بنشیند.

کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی معتقدند که در شرایط کنونی با تورم به تورم بالا در کشور، امکان حذف ۴ صفر از پول ملی وجود ندارد. غلامرضا تاج‌گردون، رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در کافه‌خبر خبرآنلاین در تحلیل هزینه و فاید حذف صفر از پول ملی عنوان کرد: «ما اگر اطمینان داشته باشیم که برای دوره چند ساله ثبات داریم، اجرای حذف صفر از پول ملی اشکالی ندارد، چون واقعا عددها کار ما را سخت کرده است.» وی متذکر شد: «اجرایی‌سازی این طرح به صورت کلی برای اقتصاد کشور ضرری ندارد، اما باید متناسب با آن سیاست‌های تثبیتی را هم به کار گرفت.» تاج‌گردون تاکید کرد: «اگر با حذف ۴ صفر دوباره شاهد شرایط منفی روانی و تورم باشیم، اجرایی‌سازی این طرح ارزشی نخواهد داشت، بنابراین باید قبل از هر اقدامی در این باره به بررسی‌های کارشناسی پرداخت.»

* کلیات لایحه حدف ۴ صفر از پول ملی در مردادماه امسال در دولت تصویب شد. حذف ۴ صفر از پول ملی در حالی در فضای اقتصادی کشور مطرح است که اقتصاد کشور در شرایط تورمی قرار دارد و ارزش پول ملی نیز به شدت کاهش پیدا کرده است. به نظر شما در شرایط فعلی حذف ۴ صفر از پول ملی می‌تواند مفید باشد؟

حذف صفر از پول در خیلی از کشورها که با تورم فزاینده طولانی‌مدت مواجه شدند، اتفاق افتاده است. حذف صفر از پول، حرف بی‌ربطی نیست، حرف درستی است. کشورهایی هم که این کار را کردند، نتیجه‌اش را گرفتند. اما نکته این‌جاست که یک‌سری اتفاقات در کنار این سیاست باید صورت گیرد و این موضوع نباید فراموش شود. برای مثال، اگر قرار باشد روند فزاینده نرخ تورم ادامه داشته باشد، حذف ۴ صفر از پول ملی کار عبثی است. یعنی مجموعه اقدامات دولت در کنار این موضوع باید صورت گیرد. به عبارتی، باید بگوییم بعد از این اطمینان داریم رشد نقدینگی بالا نداریم و تورم فزاینده اتفاق نمی‌افتد؛ در غیر این صورت، دوباره سال بعد و سال‌های بعد باید سیاست حذف صفر اجرایی شود. سیستم اقتصادی ما متاسفانه به این مسایل عادت کرده است.

هنوز دولت درباره این لایحه در مجلس بحث نکرده است که ببینیم برنامه دقیق دولت چیست. البته حذف ۴ صفر ضرر ندارد، اما برای این‌که ببینیم چقدر منافع دارد، باید روی آن بررسی کرد.

* یعنی با توجه به صحبت‌های شما، اگر حذف ۴ صفر امسال اجرایی شود، به صلاح کشور نیست؟

مشکلی با این موضوع ندارم.

* نرخ تورم اما بالاست.

روند نرخ تورم کاهنده است، اما ثبات ندارد. ما اگر اطمینان داشته باشیم که برای دوره چند ساله ثبات داریم، اجرای حذف صفر از پول ملی اشکالی ندارد، چون واقعا عددها کار ما را سخت کرده است. من خودم که در کمیسیون برنامه و بودجه هستم، خواندن اعداد برایمان خیلی سخت شده است.

* شما فکر می‌کنید هزینه و فایده حذف ۴ صفر از پول ملی چیست؟

فایده دارد، اما به نظرم هزینه‌ای ندارد. هزینه این طرح در حذف چاپ پول است، اما فواید آن از نظر روانی خیلی بیشتر است.

ماجرای عجیب تخت شکسته‌ و زندانی شدن گادوین منشا!

به گزارش وب سایت خبری تحلیلی پارسینه؛ از ابتدای فصل هواداران استقلال گمان می کردند با آمدن استراماچونی و حضور مدیر کاربلدی چون علی خطیر این تیم میتواند رنگ آرامش را به خود ببیند و بعد از هفت سال به مقام قهرمانی در لیگ برتر برسد اما این اتفاق نه تنها خیلی خوب آغاز نشد بلکه به بدترین شکل ممکن در حال پیشروی است.

ماجرا از این قرار است که علی خطیر بعد از استعفا از پست معاونت مدیرعامل تقریبا هر روز با انجام مصاحبه های آتشین علیه بازیکن و سایر عوامل باشگاه استقلال حواشی عجیبی را ایجاد میکند که البته برخی از این مطالب طبق گفته خودش می تواند صحت هم داشته باشد چرا که او عقیده دارد تمام صحبت هایش با سند و مدرک است. به طور مثال او هفته گذشته درخصوص رفتارهای وریا غفوری مصاحبه ای انجام داد و گفت اگر تو بازیکن دلسوزی هستی چرا پیش از شروع فصل درخواست قرارداد ۳ میلیارد تومانی دادی و خودروی لوکس ۵ میلیارد تومانی از باشگاه به عنوان زیرمیزی گرفتی!؟

این اداعاها البته با واکنش تند وریا غفوری همراه شد و این پرونده با دعوای دو طرف در فضای مجازی فعلا بسته شد. جدیدترین واکنش خطیر به رفتارهای گادوین منشا است که سوژه یک مطبوعات داخلی شده است. خطیر در گفت و گویی ویدیویی می گوید رفتار منشا اصلا حرفه ای نبود و وقتی ما میخواستیم منزل او را تحویل بگیریم دو تخت از وسط نصف شده بودند!

همین صحبت بود که گادوین منشا که اصولا اهل مصاحبه کردن نیست بخواهد در این باره مصاحبه کند. منشا در گفت و گوی بلند با یکی از سایت های ورزشی می گوید: « وقتی آنها خانه را به من دادند، شرایط خیلی بدی داشت. همینطور تختخواب خیلی قدیمی بود و شرایط خوبی نداشت. من هم تختخواب جدیدی خریدم که عکسش را هم برای شما ارسال کردم. تختخواب، تلویزیون و هر چیز دیگری را من خریدم. حتی مدیربرنامه هایم می تواند این موضوع را تایید کند، چون وقتی ایران را ترک کردم، همه چیز را برای مدیربرنامه هایم گذاشتم. نمی دانم چرا علی خطیر باید در مورد من حرف بزند. او فقط باید در مورد کارش حرف بزند. من به باشگاه رفتم تا قراردادم را تمام کنم. او گفت تو باید برگه را امضا کنی و من به تو ۲۰ هزاردلار از قراردادت را می دهم و نه تمام آن را.   من قبول نکردم. او من را تهدید کرد که اگر امضا نکنی، برای خانواده ات بلیت تهیه نمی کنیم تا به ایتالیا بروند. من هم گفتم امضا نمی کنم. خودم بلیت خریدم و خانواده ام به ایتالیا بازگشتند.».

در واقع منشا می گوید منزلی که باشگاه در اختیار او قرار داده بود وضعیت نامناسبی داشته و تخت شکسته بود و خودش تخت و تلویزیون جدید خریداری کرده است. باید دید در پایان ایا مشاجره خطیر با باشگاه به پایان می رسد یا خیر؟

ظهره‌وند: اروپایی‌ها به دنبال اعمال مکانیسم ماشه علیه ایران هستند

پایگاه خبری الف در گفت و گو با ابوالفضل ظهره‌وند، کارشناس مسایل سیاست خارجی، مطرح کرد: روزنامه گاردین چند روز پیش نوشت: اتحادیه اروپا با ارسال پیامی خصوصی به تهران هشدار داده اگر تهران تهدیدش به دور شدن بیشتر از برجام را اجرایی کند، این اتحادیه چاره‌ای جز خروج از برجام در ماه نوامبر (همزمان با گام چهارم برجامی ایران) نخواهد داشت. تهدید اتحادیه اروپا به خروج از برجام در حالی صورت می‌گیرد که شرکای اروپایی این توافق پس از خروج آمریکا به هیچ یک از وعده‌های خود برای بهره‌مند ساختن ایران از مزایای اقتصادی آن عمل نکرده‌اند. ایران تاکنون، در سه مرحله، تعهدات خود ذیلِ برجام را کاهش داده و قرار است گام چهارم، در صورت تداوم بدعهدی اروپایی‌ها، در اواسط آبان برداشته شود.  این در حالی است که رویترز گزارش داده بود که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، غنی‌سازی اورانیوم با سانتریفیوژهای پیشرفته در ایران را تائید کرده است.

تهدید اتحادیه اروپا با واکنش‌های زیادی در رسانه‌های داخلی و خارجی مواجه شد.

ابوالفضل ظهره‌وند در مورد تصمیم اتحادیه مبنی بر خروج از برجام اظهار داشت: این موضع اروپا در گذشته هم بود. چراکه اروپا با شانه خالی کردن از انجام تعهداتش در برجام، عملا از برجام خارج شده بود و اعلام چنین موضعی از سوی اروپا نه تنها مسوولیت‌های اروپا را کم نمی‌کند بلکه بیشتر هم خواهد کرد. اروپایی‌ها با این اقدام در کنار ترامپ قرار گرفته و شرایط را برای خود سخت‌تر خواهند کرد.

وی تصریح کرد: اروپا با تهدید به این موضوع، قصد دارد تا مقابل گام چهارم ایران بایستد و فشار جدیدی علیه ایران را وارد کند تا این موضوع موجب شود که پیامدهای جدیدی علیه ایران به وجود بیاید. اروپایی‌ها با این اقدامات همچنان بر همان سیستم ماشه مانور می‌دهند و فرار رو به جلو را در پیش گرفته اند. طبق مکانیسم ماشه، در صورتی که اروپایی‌ها ادعا کنند که ایران از توافق هسته‌ای خارج شده است و یا آن نقض کرده است، ممکن است با درخواستِ سه کشور اروپایی، پرونده ایران مجددا به شورای امنیت برود و کلیه تحریم‌های شورای امنیتت سازمان ملل مجددا علیه تهران اعمال شود.

این کارشناس مسایل سیاست خارجی به اقدامات ایران در چارچوب برجام اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران، گام‌های خود را نه بر حسب خروج از برجام بلکه به منظور متوازن کردن برجام برداشته و همواره به تعهدات خود عمل کرده است تا طرف مقابل را وادار به اجرای برجام کند. موضوعی که وجود دارد این است که آقایان در تصویب برجام و اجرای آن شتابزدگی به خرج داده و تعهدات خود را یک طرفه انجام دادند، اگر از روز نخست اجرا، گام‌های خود را متوازن با اروپا برمیداشتند هم اکنون شاهد چنین مشکلاتی نبودیم.

وی با بیان اینکه آیا اتحاد اروپا از برجام خارج می‌شود، گفت: بیرون آمدن اروپا از برجام بستگی به شرایط بین‌المللی دارد و اینکه ایران می خواهد در نهایت چه تصمیمی در مورد برجام بگیرد. نکته اصلی که وجود دارد این است که ایران باید مسئله امید داشتن به لغو تحریم‌ها را از دستور کار خارج کند و اینکه تحریم‌ها برای ایران اصلا ارزشی ندارد و همانطور که بارها گفتیم باید به قدرت و اتکای داخلی خود بتواند تحریم‌ها را دور بزند.

سفیر سابق ایران در ایتالیا تاکید کرد: اروپا به نقش ایران در موقعیت منطقه‌ای نیاز دارد لذا هر اقدام و وقت‌کشی در اجرای تعهداتشان در برجام به ضرر آنها تمام خواهد شد. اروپایی‌ها چه در برجام بمانند و چه نمانند این سندی آشکار از بدعهدی و ناتوانی آنها در عرصه بین‌المللی است. آنها همواره به دنبال این هستند تا مسوولیت شکست برجام را متوجه ما کنند.

از تکاوران نوهد تا کماندوهای عراقی علاقمند به سلاح جدید ایرانی/ «مصاف» سلاح سازمانی ارتش اسلام شود

گزارش وبسایت خبری تحلیلی مشرق از سلاح جدید نوهد: اگرچه سال‌های سال است چشم مردم، رسانه ها و نیروهای مسلح به دو سلاح مشهور کلاشینکوف و ژ-۳ در سپاه و ارتش عادت کرده اما بحث تعویض سلاح های سبک موجود در نیروهای مسلح کشورمان چند سالی است که شکل جدی تر به خود گرفته است. چند سال پیش شاهد خریداری سلاح AK-۱۰۳ بودیم که عمدتا به یگان های ویژه و عملیاتی سپاه و بسیج تحویل داده شد. از طرف دیگر و در روزهای اخیر تصاویر نشان می دهد تحویل اسلحه ایرانی مصاف به تیپ ۶۵ نوهد در نزاجا اجرایی شده هرچند که ممکن است فعلا در حد یک تست و آزمایش چند ماهه باشد؛ سلاحی که بر اساس یک تجربه بومی از نمونه ای موفق آلمانی – آمریکایی توسعه پیدا کرده و می تواند توان رزمی تیپ مورد نظر را افزایش قابل توجهی بدهد.


مصاف؛ تلاش ایرانی برای رسیدن به HK۴۱۶
اسلحه تهاجمی HK-۴۱۶ ساخت کمپانی هکلر اند کوخ آلمان را به نوعی می توان بهترین اسلحه هجومی جهان خصوصا برای نیروهای ویژه قلمداد کرد که توسعه این سلاح و ساخت آن نیز داستانی جالب دارد. بسیاری از علاقمندان به دنیای سلاح با خانواده سلاح های هجومی ام ۱۶ و مدل کوتاه تر آن یعنی ام ۴ ساخت آمریکا آشنا هستند. ام ۱۶ آمریکایی از همان ابتدای خدمت در زمان جنگ ویتنام سلاحی پر از مشکل بود که با گیر کردن های فراوان در میدان نبرد باعث مرگ بسیاری از سربازان آمریکایی شد. در سالهای بعد از آن آمریکایی ها تلاش های بسیاری را برای افزایش اطمینان پذیری ام ۱۶ انجام دادند.

نیروهای ویژه آمریکا نیز عمدتا از مدل کوچکتر ام ۱۶ یعنی ام ۴ بهره می بردند. اما بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر و حمله آمریکا به عراق و افغانستان، مشکلات نیروهای ویژه آمریکا در شرایط سخت آب و هوایی این دو کشور باز هم باعث گیر کردن ام ۴ های آمریکایی شد. آمریکایی ها که از این مشکلات به تنگ آمده بودند دست یاری به سمت شرکت آلمانی هکلر اند کوخ دراز کرده و قرار شد تغییرات گسترده ای بر پایه ام ۴ ایجاد شود.

آما آنچه که آلمان ها برای ام ۴ آمریکایی انجام دادند، نصب سیستم فشار غیر مستقیم گاز باروت بود که آنها این مدل را توسعه دادند. این سیستم پیش از این بر روی سلاح G-۳۶ ساخت همین شرکت نصب شده بود. در این سیستم بخش زیادی از گاز حاصل از احتراق باروت درون فشنگ که با آن مکانیزم سلاح فعالیت می کند از سلاح خارج می شود. هر چه این گاز کمتر باشد احتمال گیر کردن سلاح کمتر بوده و قطعات داخلی آن نیز کمتر گرم می شود.

لازم به ذکر است که این حرارت زیاد در سلاح هایی با مکانیزم فشار مستقیم مثل ام ۴ باعث از بین رفتن مواد چرب مثل گریس که برای کار کردن بهتر قطعات بر روی آنها مالیده می شود، شده و در نهایت باعث گیر کردن سلاح می شود.

حسین الله‌کرم: در یک لحظه می‌توانیم ۳۵۰۰ نظامی آمریکایی را اسیر بگیریم/روحانی به جای صحبت با کدخدا، اجبارا به صحبت با رعیت برگشت

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت و گو با حسین الله کرم، تحلیلگر مسائل سیاسی، مطرح  کرد: بازگشت روحانی از نیویورک با یک احتمال قریب به یقین همراه بود و آن اینکه مرگ برجام نزدیک است. اروپا اعلام کرد کافی است ایران یک قدم دیگر در جهت کاهش تعهدات بردارد تا این اتحادیه از برجام خارج شود.

با این اوصاف برخی کارشناسان سیاسی معتقدند روحانی که با شعار تنش زدایی روی کار آمد، میراثی شبیه به احمدی نژاد از خود به جای می گذارد.

*احمدی نژاد زمانی دولت را تحویل روحانی داد که اوباما تحریم های فلج کننده را  به ایران تحمیل کرده بود و هم اکنون نیز ترامپ درصدد به حداکثر رساندن فشار تحریم هاست، به نظر شما آیا روحانی میراثی شبیه احمدی نژاد از خود به جای می گذارد؟

-از نظر تحریم به طورکلی میراث هر دوی آنها همسویی دارد با درنظر گرفتن این نکته که در دوره ریاست جمهوری آقای روحانی با تحریم های فزاینده تری مواجه هستیم اما وضعیت کلی متفاوت است، آن دوره در حال خیزش بودیم اما امروز خیزش منطقه ای ایران به نتیجه رسیده است البته این توفیق حاصل عملکرد ملت ایران است که مقابل تحریم ها دوام آورد تا امکان قدرت منطقه ای شدن برای کشور فراهم آید.

*به همین خاطر است که ترامپ تا می تواند از فضای درگیری با ایران دور شود؟

-امروز ترامپ می بیند با یک ایران به مساحت یک میلیون و ششصد و چهل و هشت هزار کیلومتر مربع مواجه نیست بلکه با ۸ میلیون کیلومتر مربع روبرو است بنابراین اگر به لحاظ نظامی و امنیتی بخواهد ضربه ای در این منطقه به ایران وارد کند باید هزینه زیادی بدهد.

امروز مقر ۳۵۰۰ نظامی آمریکایی در شمال کربلا در محاصره حشدالشعبی است. اگر آمریکایی ها بخواهند به ایران  ضربه ای بزنند جریان مقاومت در یک آن قادر است ۳۵۰۰ نظامی آمریکایی را اسیر بگیرد. این وضعیت به شکل های مختلف در مکان های دیگر وجود دارد. بر همین اساس از پاسخ به سرنگونی پهپاد ۲۰۰ میلیون دلاری و حمله به تأسیسات آرامکو منصرف شدند و به افزایش تحریم ها بسنده کردند.

*آقای روحانی بعد از ریاست جمهوری چه سرنوشتی پیدا می کند، آیا در موقعیت بهتری نسبت به مرحوم هاشمی، احمدی‌نژاد و خاتمی قرار می گیرد یا مثل آنها در حاشیه عرصه سیاسی روزگار خواهد گذراند؟

-اساسا تقسیم جامعه سیاسی به حاکمیت وغیر آن قابل قبول نیست. کسانی که مغضوب مردم شدند ناشی ازعملکرد خودشان است که آنها را در زاویه قرار داده است. بعد از جنگ تصمیم گرفته شدکه فضاهای خالی اقتصاد  فعال  شود لذا توسعه اقتصادی مدنظر قرار گرفت اما دولت آقای هاشمی با پیروی از توصیه های صندوق بین المللی پول در عمل به سمت اقتصاد غربی حرکت کرد که موجب شکاف های طبقاتی در جامعه و حاکمیت روابط فامیلی بر فضاهای رقابتی در حوزه اقتصاد و بروز ویژه خواری ها در این حوزه شد. 

مسکن؛ رها شده‌ترین بازار در اقتصاد ایران

پایگاه اطلاع رسانی شفقنا در گفت و گو با حسین راغفر عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا و اقتصادان و مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک، آورده است: در این گزارش می خواهیم ساده ترین راه های کاهش و کنترل قیمت مسکن در بخش خرید و فروش و اجاره بهاء را به دستگاه های سیاستگذار و ناظر بر این بخش پیشنهاد دهیم و به آنها بگوییم در نبود آنها مشاوران املاک و بساز و بفروش ها پادشاهی کرده و آمارها را در دست دارند. آمار  کوچ اجباری به دلیل کاهش قدرت خرید مردم و ناتوانی در پرداخت اجاره بهاء. آمار سقوط طبقه متوسط از جایگاه خود به دلیل کوچ اجباری و افزایش فروپاشی خانواده ها. آمار خروج ارز از کشور به دلیل هجوم صاحبان ثروت و سرمایه جهت خرید مسکن در خارج از کشور به بهای اخذ اقامت. آمار فرار مغزها از کشور برای جوانانی که با وجود استعداد و مهارت در آرزوی یک سقف در کشور خود بوده اند اما به راحتی از بهترین دانشگاه های اروپا پذیرش گرفته اند.

بر اساس آخرین آماری که مرکز آمار ایران طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ ارائه داده است در حال حاضر ۵۴.۶ از جمعیت ایران صاحب خانه هستند در نتیجه مستاجران ۳۶.۶ از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و آماری برابر با ۸.۶ در دسته بندی ها سایر جای دارد.

اگر شاغل هستید، ۱۱ سال زمان می برد تا خانه دار شوید

با توجه به اینکه بر اساس آمارها ۱۱ سال زمان می برد تا یک ایرانی که شغل و درآمد نیز دارد بتواند با پس انداز خود صاحب خانه شود و نیز با توجه به اینکه بر اساس آنچه که محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده است، رشد تقاضا و عدم عرضه مسکن باعث شده است که افراد بی مسکن ۸۰ درصد از درآمد خود را صرف اجاره بها کنند در این گزارش به این سوال پاسخ می دهیم ساده ترین راه های کاهش نرخ اجاره بها و خرید و فروش مسکن چیست؟ سوالی که بدون شک هر یک از مستاجران در فصل نقل و انتقالات مسکن هنگامی که بنگاه های مشاور املاک مختلف و کوچه پس کوچه های شهر را در پی مسکنی متناسب با بودجه خود زیر و رو می کنند، مدام در پس ذهن خود آن را تکرار می کنند.

بدین منظور به سراغ حسین راغفر اقتصادانان برجسته کشورمان و نیز مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک رفتیم تا از دیدگاه متضاد به این سوال پاسخ دهیم.

در ابتدا سری به تلاش های مجلس شورای اسلامی درخصوص دریافت مالیات از خانه های خالی و نیز افرادی که دارای چندین و چند خانه هستند می زنیم. این موضوع در خانه ملت تحت عنوان مالیات بر عایدی سرمایه گنجانده شده است. در این خصوص زهرا سعیدی مبارکه عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در یک برنامه تلویزیونی آمارهای عجیب و غریبی را ارائه در خصوص خانه های خالی و افرادی که دارای چندین خانه هستند اعلام می کند که ضرورت دریافت مالیات از این بخش را بیش از پیش متذکر می شود.

مسکن؛ رها شده ترین بازار در اقتصاد کشور

راغفر به عنوان یک اقتصاددان دومین راه حل ساده برای کاهش نرخ اجاره بها و خرید و فروش مسکن در کشور مان را   «نظارت دولت بر بازار مسکن» می داند. حال این بازار چگونه بازاری است؟  بازاری رها شده، افسار گسیخته که  بنگاه های املاک و آنها که صاحبان ثروت، کنترلش می کنند. راغفر در این خصوص می گوید: «یکی از دلایل عمده افزایش قیمت اجاره و خرید و فروش مسکن حباب کاذبی است که مشاوران املاک بر این بازار تحمیل کرده اند و این حباب  بدون شک در «نبود نظارت دولت بر بازار مسکن»   شکل گرفته است. دلیل آن نیز ساده است زیرا با افزایش قیمت در این حوزه مشاوران املاک کمیسیون بیشتری به جیب می زنند.»

رئیس اتحادیه مشاوران املاک: ما در بازار مسکن هیچ نقشی نداریم

هرچند که قلی‌خسروی وجود مافیا در بازار مسکن و سودی که مشاورین املاک از این حوزه می برند را سیاه نمایی های بی‌بهره عنوان می کند و می گوید: «در بازار خرید و فروش مسکن و نرخ اجاره بها مشاورین املاک هیچ نقشی ندارند و در واقع هیچ چیز در اختیار آنها نیست. این سیاست گذاری ها است که این بازار را هدایت می کند. مشاوران املاک تنها در برخی از حرکت‌های خودجوش همانند نپذیرفتن انعقاد قرارداد قیمت های نامتعارف در بازار مسکن می توانند تا حدودی جو روانی را کنترل کنند. مالکیت محترم است؛ ما نمی توانیم برای کسی تعیین تکلیف کنیم و بگوییم حتما ملک خود را به فلان قیمت بفروشید یا اجاره دهید. حتی اگر بتوانیم که نمی توانیم سقف و کف قیمت برای خرید و فروش ها را مشخص کنیم باید این را در نظر بگیرید نه تنها در مناطق مختلف، نه تنها در کوچه های مختلف بلکه متناسب با مصالح ساختمانی به کار رفته و این که یک آپارتمان در طبقه چندم یک ساختمان است یا اینکه دارای آسانسور و پارکینگ است یا نیست،  قیمت متفاوت است و انجام این کار عملا امکان پذیر نیست. »

بعید است رئیس صنف اتحادیه مشاروان املاک نداند که اصولا سیاستگذاری در خصوص قیمت مسکن و اجاره بها و تعیین سقف و کف برای آن توسط دولت انجام نمی شود که با این اطمینان می گوید سیاستگذاری ها است که قیمت را هدایت می کند و ما هیچ نقشی در این بازار نداریم.

راغفر: تعیین سقف و کف قیمت در بازار مسکن امکان پذیر است

راغفر در این خصوص می گوید: «این که مشاورین املاک معتقدند مالکیت محترم است و نمی توانند  در خصوص  کاهش نرخ اجاره بها و خرید و فروش مسکن کاری انجام دهند تنها به این دلیل است که خودشان ذی نفع هستند. از دید بنده به عنوان یک اقتصاددان تعیین سقف و کف قیمت  برای  مسکن در مناطق مختلف موضوعی کاملا امکان‌پذیر  است و رد آن کاملاً غیرکارشناسی است.» شاید بهتر باشد  به این سوال پاسخ دهیم آیا این که مشاوران املاک به بهای حق کمیسیون بیشتر  بازار را تهییج نکنند همان کاری نیست که می توانند در خصوص کنترل بازار مسکن انجام دهند؟   اما چه دلیلی دارد که در رها شدگی این بازار توسط دولت آنها بخواهند به فکر سود اندوزی نباشند؟

راغفر در خصوص رها شدگی بخش مسکن عنوان می کند: «متاسفانه در حال حاضر یکی از رها شده ترین بازارهای موجود در اقتصاد کشور ما بازار مسکن است و چنین نگاهی نیز  در ۶ سال اخیر و در دوره دولت‌های یازدهم و دوازدهم شدت یافته.»

نظارت دولت بر قیمت ها راه حلی ساده برای کاهش نرخ مسکن

در نتیجه این که دولت بر قیمت ها در بازار مسکن نظارت کند یکی از راه حل های ساده ای است که می تواند با به کارگیری آن بخش مسکن را از شرایط فعلی خارج کند.

حال به این سوال پاسخ می دهیم که اگر دولت نظارت خود را بر این بخش انجام نمی دهد چگونه می تواند بخش بزرگی از حباب کاذبی را که مشاورین املاک بر  بازار مسکن تحمیل کرده‌اند، تخلیه کند؟

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۹۱۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف تازه رسانه اسرائیلی درباره شکست در رهگیری موشک های ایران

به گزارش همشهری آنلاین،‌ یک رسانه اسرائیلی در این باره نوشت: تنها دو موشک رهگیر از هشت موشک شلیک شده توسط سامانه‌های آمریکایی در شب حمله ایران به اسرائیل با موفقیت به هدف اصابت کرد.

کد خبر 849000 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه حمله ایران به اسرائیل ایالات متحده آمریکا

دیگر خبرها

  • انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبری/ شهید زاهدی چه هدیه‌ای تقدیم رهبر انقلاب کرد؟
  • امام جمعه قم: تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند
  • تظاهر کنندگان اسرائیلی تصویر رهبر انقلاب را حمل کردند /سپاه محاسبات چندین ابرقدرت را بهم ریخت
  • فیلم| ماجرای هدیه‌دادن سیدحسن نصرالله به معلم سردار زاهدی
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا، انعکاس نامه رهبر انقلاب به جوانان غربی است
  • اعتراف تازه رسانه اسرائیلی درباره شکست در رهگیری موشک های ایران
  • سردار شکارچی: مسئولان و فعالان رسانه‌ای کشور باید آرایش تهاجمی بگیرند
  • سردار شکارچی: رسانه یکی از مهمترین عناصر نقش‌آفرین در تقویت قدرت نرم و امنیت است
  • درخواست جدید سردار شکارچی از مسئولان
  • کلنگ‌زنی ۶۰واحد مسکن مددجویی در چهارمحال و بختیاری توسط سپاه